Yee Mee Kantonis

Yee Mee Kantonis. Sirloin steak (signature) roti jhon. Yee mee kantonis pertama kali makan saya sudah jatuh cinta, tetapi ada sedikit masin.

Resepi Yee Mee Resepi Yee Mee Kantonis Check spelling
Resepi Yee Mee Resepi Yee Mee Kantonis Check spelling from pinkandarmawan.blogspot.com

Resepi ayam masak kicap pedas daripada chef adam mohon share ye resepi terhebat ini sebab ianya memang sedap dan terbaik bahan bahan masakan. Akan tetapi, sekiranya ingin menyediakan dalam jumlah yang banyak, pasti sahaja akan menelan kos yang tinggi. Nama kungfunya agak aneh, mungkin kerana terlalu enak rasanya!!!

Saangat digemari oleh masyarakat berbilang kaum di malaysia. 3.masukkan semua sayur yang telah dipotong kecil. Kedai ni jual pelbagai makanan, ada nasi ayam, nasi putih berlauk dan masakan kueytiaw/yee mee.

1 Sudu Besar Cili Mesin.


The sauce is cooked with sliced lean pork, prawns, squids and green vegetables such as choy sum. 1 sudu besar stok ayam maggi. 200 gm yee mee (dicelur air panas & toskan)

The Chinese Word “Mee” Means Noodles.


• yee mee/mie telor/mie kering • bawang putih cincang • bakso ikan • sayur bok choy/ sayur sawi hiris • daging ayam iris •. Oleh itu, lebih baik sekiranya kita menyediakannya sendiri. 1 bungkus yee me 200 gm udang basah 250 gm ayam (dihiris) 150 gm fish cake 30 gm bawang putih (dicincang) 100 gm sawi ½ cawan tepung jagung 5 biji telur 2 sudu besar minyak bijan 2 sudu besar minyak masak garam 10 gm halia (dihiris) 1 cawan air rebusan ayam cara2:

1 Ulas Bawang Putih ( Mayang ) 2 Biji Cili Api ( Mayang ) 1/2 Biji Cili Merah ( Mayang ) 5 Biji Bebola Ayam ( Di Potong 4 ) ~ Yana X Letak Xde Stok.


Hidangan mi berkuah mempunyai rasa ringan dan jika hendak rasa pedas boleh sediakan cili potong kicap. Ianya boleh didapati di restoran dan juga di gerai sekitar kita. As we know it recently has been searched by consumers around us, perhaps one of you.

1 Sudu Besar Kicap Masin.


Resepi masakan unilly's claypot yee mee. Kalau kat msia boleh la guna yee mee yang kering tu) 1 ulas bawang putih 3 cawan stok ayam (saya rebus rangka ayam) 2 sudu makan sos tiram 1/2 sudu kecil lada sulah 1 sdb tepung jagung dibancuh sedikit air 1 biji telur garam. 4 helai daun sawi ( potong 1 inci ) bunga kobis ~ yana tambah.

1 Ketul Yee Mee (Atau Pun Kita Panggil Mee Sanggul), X Perlu Masak.just Tunggu Kat Dlm Pinggan Je.


Resepi mee kung fu/mee ladna/mee kantonis. 4.kemudian curahkan kuah yang telah masak ke atas yee mee, biarkan ramuan ini sebati. Resepi ayam masak kicap pedas daripada chef adam mohon share ye resepi terhebat ini sebab ianya memang sedap dan terbaik bahan bahan masakan.

LihatTutupKomentar

ads1

close