Resepi Popcorn Caramel. Buka api yang kecil saja. Popcorn caramel ni memang sedap,terutama bila dimakan dalam panggung wayang.popcorn antara jajan yang cukup digemari.
Bak kata orang resepi tutup mata pun boleh buat, hehehehe. Jom cuba cara yang dikongsikan chef aezach ar. Kemudian masukkan biji jagung kering.
Tuangkan sedikit minyak kedalam kuali. Yang best ialah pop corn gsc. Bak kata orang resepi tutup mata pun boleh buat, hehehehe.
Yang Best Ialah Pop Corn Gsc.
Kemudian untuk sos caramel, capurkan sekali mentega, brown sugar, corn syrup dan vanilla syrup. Setelah sebati, masukkan jagung popcorn. Biarkan sehingga semua biji jagung ‘meletop’.
Nanti Minyak Pergi Mana, Bertih Jagung Lompat Ke Mana, Hehehe.
Pertama, siapkan dan panaskan panci atau wajan diatas kompor dengan api sedang. So hari ini dengan bangganya saya ingin kongsi resepi homemade caramel popcorn yang sedap di samping sangat mudah disediakan. Bila karamel dah bersalut pada keseluruhan popcorn, matikan api dan alih ke dalam loyang.
Masukkan Popcorn Dan Gaul Hingga Rata.
Remove from heat and stir in soda and vanilla. Kemudian tuangkan minyak dan biarkan sejenak sampai. Selalu jugaklah pergi panggung wayang bukan sebab nak tengok cerita, tapi sebab nak beli pop corn jek.
Cairkan Marjerin Dalam Periuk, Masukkn Minyak Manyak Dan Secubit Garam.
Tgv tak berapa rangup sangat. Kemudian masukkan biji jagung kering. Siapkan panci di atas kompor dengan api sedang.
Jom Cuba Cara Yang Dikongsikan Chef Aezach Ar.
Masukkan mentega dan kacau rata hingga karamel bertukar perang. 1 sdm butter atau mentega. In a medium saucepan over medium heat, melt butter.