Resepi Kuah Dal. Resepi roti canai lembut dan kuah dhal. Kuah kacang dhal yang nik buat ni ringkas sahaja.
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua hari ni nak berkongsi satu lagi resepi. Kira macam asas kuah kacang dhal. 2 batang carrot dihiris (jangan nipis sangat).
Kuah dal ni sedap dimakan bersama roti canai. Home » resepi capati kuah dal » capati & kuah dal capati & kuah dal tweet: Kalau ikut citarasa saya, kuah dhal yang sedap mestilah lembut dhalnya tetapi tidak terlalu hancur.
Lama Dah Akak Ada Berjanji Dengan Seseorang Nak Letak Resepi Kuah Dal Disini.
100g kacang dal dhal (rendam sehingga 1 jam) 300g sayur bayam ( dicuci dan dipotong kecil bersama batang) 5 biji cili padi. (boleh tambah rempah ni ikut cita rasa sendiri ) kacang dal direndam hingga kembang. Kemudian di dalam kuah kacang dhal tersebut boleh diletakkan sesudu dua sambal tumis untuk memberikan rasa lazat yang tidak terhingga apabila dicecah bersama roti canai.
Kuah Kacang Dhal Yang Nik Buat Ni Ringkas Sahaja.
Terung , kacang lendir.kacang panjang. Sesuai untuk roti canai, murtabak, roti telur atau yang sewaktu dengannyerrr. Cara buat kuah kari dhal yang sedap rasa asli kuah kari dhal ni saya ambil resepinya dari resepi :madihaa's hubby, a.k.a ratna yang saya rasa paling perfect dan ikut citarasa saya.
2 Batang Carrot Dihiris (Jangan Nipis Sangat).
1/2 sudu kecil serbuk kunyit. Tuangkan air bercampur garam sedikit demi sedikit sambil diuli menjadi doh yang tidak terlalu keras atau lembik agar. 33+ imej resepi kuah dal telur.
800 ml (3 1/4 cawan) air. Home » resepi capati kuah dal » capati & kuah dal capati & kuah dal tweet: Cara buat kuah kari dhal yang sedap kuah kari dhal ni saya ambil resepinya dari resepi :madihaa's hubby, a.k.a ratna yang saya rasa paling perfect dan ikut citarasa saya.
1/2 Sudu Besar Rempah Kari 5.
Hai assalammualaikum bertemu lagi kita untuk resepi pada kali ini, resepi yang cukup mudah tapi tak kurang sedapnya, homemade kuah dhal fresh dari dapur anda. .memang sedap.anak anak akak pun suka. Si kecik dah bertambah lasak.