Peneram Resepi

Peneram Resepi. Campurkan tepung beras dan tepung gandum. Kalau masa nak menerap tu adunan melekat, taburkan sedikit tepung gandum pada tempat mencanai, acuan dan tangan.

Resepi Kuih Denderam / Peneram
Resepi Kuih Denderam / Peneram from dduniaanda.blogspot.com

Goreng dlm mnyk panas,tp api perlahan,smpi. Okay, setelah doh diperap beberapa jam /. Kuih ni selain dipanggil kuih peneram, ada juga menggelarnya kuih denderam, kuih benderang dan sebagainya.

Kuih ni selain dipanggil kuih peneram, ada juga menggelarnya kuih denderam, kuih benderang dan sebagainya. Okay, setelah doh diperap beberapa jam /. Panaskan minyak dengan api yang kecil.canai adunan tepung dan terapkan bentuk kuih peneram (acuan ada jual).

Masukkan Gula Tgh Panas Td Ke Dlm Tepung (Tapis Campuran Gula Sblm Masuk Dlm Tepung Sbb Gula Merah Slalunya Ada Habuk Dan Pasir) 4.


Resepi kuih peneram yang sangat sedap. Resepi aslinya hanya menggunakan dua bahan sahaja iaitu tepung beras dan gula merah. Masak sampai gula cair menggelegak.

Kuih Peneram Mempunyai Pelbagai Nama Lain Seperti Sebagai Kuih Telinga Keling, Kuih Denderam Dan Kuih Cincin.


Tapi la ni da taw da macam mana nak jadi!!!!! Ayak tepung gandum dan tepung beras bersama. Cara buat kuih peneram cara mudah nuat kuih peneram kuih denderam kuih peneram resepi kuih peneram.

Kalau Perasan, Kuih Ni Diilhamkan Dari Masyarakat India.


Kuih peniram ka telinga keling ka. Sebut sahaja resepi kuih peneram , terus terbayang kuih bewarna kecoklatan yang digoreng sekejap dalam minyak panas dan sangat lembut rasanya.biasanya kuih ini dijual di pasar malam dan asal kuih ini daripada kuih orang india tetapi kini kuih peneram menjadi kesukaan pelbagai bangsa di negara kita. Masukkan gula pasir dan gaulkan.

Campurkan Tepung Beras Dan Tepung Gandum.


Tapi rupa dan bentuk jauh beza. Buat masa ni rayna jual 500gm (1/2kg) rm20.00. Panaskan minyak dengan api yang kecil.canai adunan tepung dan terapkan bentuk kuih peneram (acuan ada jual).

Dulu Buat Kuih Ni Dua Tiga Kali Memang Tak Jadi.keras Kelengkiang!!!!!


Kuih peneram ni walaupun bahan asas yang digunakan amat ringkas, namun ianya antara kuih yang paling rumit dan renyah untuk disediakan. Air dan santan jadikan 3 cawan cecair dan dimasak dengan gula merah dan putih, dan daun pandan sehingga mendidih. Jika tersilap walaupun satu teknik, maka hasil kuih peneram tidaklah cantik dan tekstur kuih yang keras atau.

LihatTutupKomentar

ads1

close