Resepi Tepung Goreng Cempedak. Apabila digoreng, akan terkeluar rasa manis dan sedap lebih apabila dibalut tepung goreng rangup. Di sini saya kongsikan cara dan tips untuk mendapatkan cempedak goreng yang rangup krup krap, krup krap cara saya.
Tepung bancuhan goreng cempedak merupakan asas yang penting bagi memberi rasa rangup kepada cempedak goreng. Resepi ni boleh dikatakan sebagai resepi cempedak goreng kelantan juga kerana ianya dikongsikan oleh ibu mertua. Saya dapati bahawa kebanyakkan orang lain menggunakan campuran tepung gandum dan tepung beras semasa menyediakan adunan salutan tepungnya, tetapi dalam resepi ini saya cuma menggunakan tepung beras.
Sesuai untuk untuk goreng ikan, udang dan sotong celup tepung. Saya sertakan juga beberapa petua. Luaran yang rangup dan bahagian dalamnya yang lembut dan manis pasti sangat sedap sekali.
1/2 Sudu Teh Serbuk Kunyit.
Resepi bancuhan tepung cempedak goreng sedap & rangup! Buah cempedak sememangnya banyak digoreng selain dimakan begitu saja. Resepi cempedak goreng rangup, tahan lama dan sedap adalah berpunca dari bancuhan tepung itu sendiri sama ada dari tepung beras, tepung adabi atau tepung gandum yang tidak terlalu pekat dan tidak terlalu cair.
Sebenarnya memang lebih jimat dan berbaloi bila goreng sendiri di rumah, puas hati makan. Resipi paling mudah dan ringkas untuk menyediakan tepung bancuhan cempedak dan pisang goreng. Pada kali ini saya ingin kongsikan resepi cempedak goreng yang rangup krup krup.
Saya sertakan juga beberapa petua. Sedapnya dapat makan cempedak goreng yang rangup. Keistimewaan cempedak goreng saya ini terletak pada celupan tepungnya yang rangup dan nipis.
Harga Buah Cempedak Makinn Hari Makin Mahal, Sehingga Boleh Mencecah Belasan Atau Puluhan Ringgit Sebiji.
“yang penting tidak menggunakan soda bikarbonat. Jadi apakata kita goreng sendiri cempedak dan makan bersama keluarga, baru puas makan!. Cempedak (lebih sedap cempedak madu) 1.tepung beras sepeket untuk sebiji cempedak 2.
Padahal Ada Cara Untuk Goreng Cempedak Goreng Yang Rangup Dan Sedap!.
Kata my mil, nak rangup dan sedap berlemak kena letak sedikit kelapa parut. Sedikit air kapur (hujung sudu kecil) 1 biji telur. Ada cara dan resipinya untuk buat tepung bancuhan cempedak goreng yang sedap ni.