Ketam Masak Telur Masin Azie Kitchen. Meh layan resepi di bawah ini dan video penyediaannya di azie kitchen youtube channel di sini. Boleh klik di sini untuk cara menyediakan telur masin.
Panaskan minyak dan goreng ketam hingga kekuningan. Bersihkan ketam dan potong dua. Telur masin fiza guna 3 biji je.
Toskan ketam dan taburkan dengan lada sulah, garam serta tepung jagung, goreng garing. Asingkan telur masin dari kulit dan hancurkan. Panaskan butter, tumis bawang, cili dan daun kari hingga naik bau.
Boleh Klik Di Sini Untuk Cara Menyediakan Telur Masin.
Bahan bahan pun tak banyak sangat. Panaskan butter, tumis bawang, cili dan daun kari hingga naik bau. So bila nak mkn nanti senang sikit.
Waktu Melawat Hospital Batu Pahat;
Tujuannya untuk elakkan ketam tu overcooked dan isinya kekal pejal. 2 sudu besar tepung jagung. Sikit putih telur masin yang telah direbus tadi dalam.
Tutup Kuali Supaya Ketam Masak Sepenuhnya.
3 biji telur masin direbus (lina pg 2 biji gn semua sekali) 1/2 tin susu cair (lina pg gn 4sudu besar shj) sedikit garam dan gula. Telur dimasuk berperingkat peringkat bagi memastikan telur tidak masin secara serentak. Bersihkan ketam potong kepada dua bahagian, goreng dengan tepung jagung.
3 Biji Kuning Telur Masin Yang Telah Direbus, Lenyekkan Sampai Hancur.
(qh tambah sebiji lagi putih telur) 2. Sesekali balik2kan supaya masak sekata. Resepi masak ketam telur masin ni ambil dari blog kathyjem.blogspot.my.
Masukkan Butter ,Kemudian Tumis Bawang Putih, Cili Padi, Daun Kari, Dan Telur Masin.
Angkat dan ketepikan (buangkan semua lebihan minyak) Bank of china malaysia branch; Gaul ketam dgn tepung jagung.