Resipi Kuih Bongkol Sarawak

Resipi Kuih Bongkol Sarawak. Cuba tengok resepi pilihan lain di bawah,senang kan</> sumber : Demikanlah 8 kuih kering dan manisan tradisional sarawak.

Guna 5 Bahan Sahaja, Ini Resepi Mudah Kuih Takir Berlemak
Guna 5 Bahan Sahaja, Ini Resepi Mudah Kuih Takir Berlemak from www.iloveborneo.my

Puan noy yullan penulis buku resepi ” 40 resepi kek lapis sarawak ” sangat detail penerangan dalam buku. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit. Kuih sagu, kuih cucur (entah apa orang sarawak panggil) dangai saiz gergasi (tapi inilah dangai mereka) kuih cang inti daging.

Juadah berbuka puasa tidak akan lengkap tanpa pencuci mulut. Dia yang memulakan pekerjaan tersebut sejak umur 30 tahun berkata, selain bongkol, dia turut menghasilkan kuih tradisional lain seperti kuih celorot, karipap, peneram dan sebagainya. Masa rakaman hafiz dan chef wan asyik membungkus kuih bongkol dengan daun pisang.

Masukkan Pula Horlicks, Milo, Serbuk Koko Dan Nescafe, Kacau Sebati Bahan Tersebut.


Masukkan esen vanila, susu pekat manis, serikaya, nestle cream dan pukul sebati. Edisi ramadan 🍜 😋 🌙. Ianya lembut & manis dan sungguh enak.

Bubur Pedas, Kuih Bongkol Popular Di Bazar Ramadan.


Resepi kuih bongkol, kuih tradisi yang popular semasa bulan ramadan di sarawak. Kuih ini adalah kuih yang sangat di sukai oleh mak ita. Dulu kuih ni di jual dengan harga yang murah, kalau tak silap ita masa tu hanya 10 sen sebungkus.

Ke Aku Je Rasa Macam Tu?


Cuba tengok resepi pilihan lain di bawah,senang kan</> sumber : Bulan ramadan di sarawak pasti tidak lengkap tanpa adanya kuih bongkol. Demikanlah 8 kuih kering dan manisan tradisional sarawak.

Pukul Mentega Dan Gula Halus Sehingga Gebu.


Kuih sagu, kuih cucur (entah apa orang sarawak panggil) dangai saiz gergasi (tapi inilah dangai mereka) kuih cang inti daging. 380 resipi yang mudah dan sedap untuk masakan sarawak daripada komuniti memasak terbesar di dunia! 🌙 🍜 😋 ngidam apa aritok?

Bongkol Tersebut Dijual Oleh Norshahida Di Bazar Ramadan Kota Sentosa.


Lemak manis, lemak santan tepung pulut dan manis gula apong bersatu. Dalam bulan ramadhan nie la paling banyak tempat jual makanan. Susun corong dlm bekas (saya guna cawan) untuk elakkan corong rebah.

LihatTutupKomentar

ads1

close