Resepi Cucur Manis. 3 cawan air panas (betul2 panas mendidih) 3 sudu besar susu pekat manis (nak manis tambah ler) sedikit garam. Bukan main ligat kepala mak fikir nak masak apa.
Sebelum menggoreng campurkan dgn 1 s/t garam. Ada juga yang panggil kuih ini cucur kembung kerana rasanya yang lembut dan. Simple sangat tapi confirm sedap!
Cucur kembong atau cucur manis adalah sinonim dengan orang kampong. 1 peket jagung segar disagat menjadi 4 cawan jagung cincang. Masukkan telur dan kemudian marjerin cair.
Cucur Jagung Yang Super Rangup, Rasa Lemak Manis Jagung 100%, Kekal Lembut Walaupun Sudah Sejuk Dan Paling Penting Tidak Serap Minyak.
Goreng hingga garing dan kekuningan. Campurkan yis,gula,susu pekat dan sedikit air suam (biarkan 10 minit & yis akan berbuih) masukkan campuran yis kedalam tepung tadi. Noraslinda bugal 3 cawan tepung gandum 3 cawan air panas ~air mendidih 1/2 cawan susu pekat manis secubit garam.
Tapi Untuk Resepi Ni Tak Gunakan Sebarang Serbuk Penaik.
Kalau kamu ingat pek adabi cucur lemak manis.itulah sumber inspirasi sebelum memulakan cucur. Resepi cucur manis kembung (mudah sangat) resepi kali ini merupakan sebuah resepi yang sesuai dihidangkan diwaktu minum petang. Ada kisah disebalik cucur lemak manis.
Bila Buat Cucur Ni, Ada Sesetengah Tu Selalu Gunakan Serbuk Penaik Untuk Dapatkan Hasil Cucur Yang Gebu Dan Kembang.
Hanya menggunakan beberapa bahan ringkas sahaja, anda telah boleh hasilkan sajian ini untuk sarapan, minum petang bahkan sesuai dinikmati pada bila. Ia dihidangkan pada waktu petang sebagai hidangan keluarga ataupun bila ada orang bertandang ke rumah. Apabila bertukar sedikit suam, mulakan proses untuk membulatkannya dengan segera.
Disini Kami Kongsikan Kepada Anda Resepi Cucur Manis Yang Viral Ini Dengan Hanya Menggunakan 5 Bahan Sahaja.
Masukkan telur dan kemudian marjerin cair. Cucur manis kembong resepi oleh : Cucur kembong atau cucur manis adalah sinonim dengan orang kampong.
Cucur Merupakan Sebuah Masakan Yang Diperbuat Dari Tepung Gandum, Air Dan Ditambah Gula Serta Garam.
Sebelum menggoreng campurkan dgn 1 s/t garam. Anda perlu menggunaakan air panas untuk membancuh adunan dan untuk mendapatkan hasil bentuk bulat yang cantik. 3 cawan air panas (betul2 panas mendidih) 3 sudu besar susu pekat manis (nak manis tambah ler) sedikit garam.