Kiub Pati Tomyam. Sapukan ikan dengan kiub pati ayam yg dicampur sedikit jus limau + air dari tomyam sampailah masakan stim. Kalau rasa nak letak ajinamoto sikit pon takpe.
Sediakan periuk, kemudian masukkan air bersama kiub tom yam maggi®, udang, sotong, daun limau purut dan juga serai. 1 sudu besar pes tomyam 1 kiub pati ayam. Kacau rata & perasakan ikut citarasa anda 4.
Udang/sotong/daging (ikut selera anda) sayur kobis bunga. 2 batang serai sederhana dihiris serong. Lepas tu perisakan dengan garam.
Time Ni Memang Dah Berbau Tomyam Yang Sedap Satu Rumah.
2 sudu makan cili kisar. Masukkan hirisan tomato dipotong dadu tadi. Seterusnya, masukkan pasta kesukaan korang dan gaul sebati.
️ Kemudian Masukkan Serai Dan Lengkuas.
Resepi tomyam goong dengan homemade paste. Satukan bawang putih yg telah dicincang, cili api merah, perahan limau nipis, sos ikan, garam & juga gula dalam satu mangkuk dan gaulkan sebati. Resepi tomyam putih ayam simple lagi mudah.
Maka Makin Bertambah La Selera Maka Dengan Nasi Yang Di Sendukkan.
1 bawang besar dipotong empat. Masukkan pes/kiub pati tomyam.kalau rasa kurang di tekak boleh tambah ikut tekak masing2 la ye. Nikmati aroma tomyam yang mengancam dengan kiub pati tomyammaggi® hanya tambah perasa semua dalam satu ini untuk jadikan tomyam yang beraroma dan lebih mengancam!
Masukkan Bebola Diikuti Udang Dan Sotong Selepas 5 Minit.
Lepas tu perisakan dengan garam. 3 helai daun limau purut. Cara masak tomyam putih ala thai:
0 Out Of 5 ( There Are No Reviews Yet.
Kalau ada kiub pati tomyam pun boleh masukkan sekali. Tumis bawang hingga layu dan naik bau, masukkan air bersama daun limau. Masukkan perencah tomyam / ayam / bawang / cili (ketuk sikit) / kiub pati tomyam 3.