Kiub Pati Tomyam

Kiub Pati Tomyam. Sapukan ikan dengan kiub pati ayam yg dicampur sedikit jus limau + air dari tomyam sampailah masakan stim. Kalau rasa nak letak ajinamoto sikit pon takpe.

Maggi Pati Tom Yam Kiub Besar 60gm Tom Yam Stock Cube
Maggi Pati Tom Yam Kiub Besar 60gm Tom Yam Stock Cube from www.leehin.com.my

Sediakan periuk, kemudian masukkan air bersama kiub tom yam maggi®, udang, sotong, daun limau purut dan juga serai. 1 sudu besar pes tomyam 1 kiub pati ayam. Kacau rata & perasakan ikut citarasa anda 4.

Udang/sotong/daging (ikut selera anda) sayur kobis bunga. 2 batang serai sederhana dihiris serong. Lepas tu perisakan dengan garam.

Time Ni Memang Dah Berbau Tomyam Yang Sedap Satu Rumah.


2 sudu makan cili kisar. Masukkan hirisan tomato dipotong dadu tadi. Seterusnya, masukkan pasta kesukaan korang dan gaul sebati.

️ Kemudian Masukkan Serai Dan Lengkuas.


Resepi tomyam goong dengan homemade paste. Satukan bawang putih yg telah dicincang, cili api merah, perahan limau nipis, sos ikan, garam & juga gula dalam satu mangkuk dan gaulkan sebati. Resepi tomyam putih ayam simple lagi mudah.

Maka Makin Bertambah La Selera Maka Dengan Nasi Yang Di Sendukkan.


1 bawang besar dipotong empat. Masukkan pes/kiub pati tomyam.kalau rasa kurang di tekak boleh tambah ikut tekak masing2 la ye. Nikmati aroma tomyam yang mengancam dengan kiub pati tomyammaggi® hanya tambah perasa semua dalam satu ini untuk jadikan tomyam yang beraroma dan lebih mengancam!

Masukkan Bebola Diikuti Udang Dan Sotong Selepas 5 Minit.


Lepas tu perisakan dengan garam. 3 helai daun limau purut. Cara masak tomyam putih ala thai:

0 Out Of 5 ( There Are No Reviews Yet.


Kalau ada kiub pati tomyam pun boleh masukkan sekali. Tumis bawang hingga layu dan naik bau, masukkan air bersama daun limau. Masukkan perencah tomyam / ayam / bawang / cili (ketuk sikit) / kiub pati tomyam 3.

LihatTutupKomentar

ads1

close