Resepi Talam Jagung Azlita

Resepi Talam Jagung Azlita. Semua bahan diatas satukan dan gaul rata. 1 ½ cawan jagung manis (dalam tin) ¾ cawan gula pasir.

Resepi Talam Keladi Tanpa Telur Chiara Just a Writer
Resepi Talam Keladi Tanpa Telur Chiara Just a Writer from decordeck.net

1.5 cawan tepung beras 4.5 cawan santan pekat 1 s/k garam cara menyediakan: Serimuka jagung resepi oleh : Lapisan bawahnya tidak menggunakan santan atau sebarang cecair, hanya campurkan ubi keledek yang telah di rebus terlebih dahulu, gula dan tepung jagung.lecek hingga menjadi paste dan kukus selama 10 minit.

Dan sedikit pewarna kuning tuk serlahkan warna lapisan talam anda. Tuang adunan yang di blender tadi ke dalam loyang dan taburkan bijan. 1 cawan jagung cream 2 cawan tepung beras 0.5 cawan tepung jagung 3.5 cawan santan 1 cawan gula bahan lapisan atas:

125 Resep Talam Jagung Manis Ala Rumahan Yang Sederhana Dan Lezat Dari Komunitas Memasak Terbesar Dunia!


Dalam bekas lain, satukan tepung gandum, tepung jagung, garam dan juga telur kemudian kacau rata Semua bahan yang diperlukan dah ada , jom kita tengok step by step menghasilkan kuih talam yang lemak berkrim ni. 1 cawan jagung cream 2 cawan tepung beras 0.5 cawan tepung jagung 3.5 cawan santan 1 cawan gula bahan lapisan atas:

Lapisan Bawahnya Tidak Menggunakan Santan Atau Sebarang Cecair, Hanya Campurkan Ubi Keledek Yang Telah Di Rebus Terlebih Dahulu, Gula Dan Tepung Jagung.lecek Hingga Menjadi Paste Dan Kukus Selama 10 Minit.


Tambahkan sedikit minyak dan kukus selama 30minit @ sehingga. Kalau peminat kuih talam dan suka jagung, bolehlah mencuba resepi kuih talam kastard jagung ni. Talam kastard jagung ini sedang elok rasanya, lemak dan tidak terlalu manis, sedap je bila.

⇲ Resepi Jagung Rebus Manis Resepi Pertama Tahun 2017 Jagung Manis Lemak Berkrim Dari Via :


Saya ambil resepi ini dari thebakingstudio.blogspot.com, iaitu empunya penyulawa@kak nim.wah.mudah resepinya dan menepati selera. Alaskan loyang dngn plastik dan sapukan sedikit minyak. Resepi talam berlauk daging cara buat tepung talam.

Tuangkan Santan Cair Yg Dicampur Sedikit Garam.


Daun bawang/sup cili merah hijau potong bawang goreng. Semua bahan diatas satukan dan gaul rata. Kuih ni kelihatan cantik dan menyelerakan bila di potong dngn kemas dan licin.

Biarkan Uap Panasnya Hilang, Lalu Tuang Ke Cetakan Pandan Talam Takir Yang Sudah Di Buat Kotak Kecil.


Masukkan ke dlm periuk dan masak diatas api kecil sehingga naik wap. 5) biarkan beras mendidih,dan tutup periuk. 3) masukkan pula halia, bawang putih dan bawang besar.

LihatTutupKomentar

ads1

close