Ikan Keli Masak Sambal

Ikan Keli Masak Sambal. #9 ikan keli sambal serai imej via facebook. Gaulkan ikan keli dengan kunyit dan sedikit garam.

..My Heart & Soul.. .Ikan Keli Masak Sambal.
..My Heart & Soul.. .Ikan Keli Masak Sambal. from sayangyana.blogspot.com

Ikan keli bila digoreng isinya sangat enak sekali. Kurangkan minyak dalam kuali, tumis semua bahan kisar masak hingga garing. Resepi ini dikongsikan oleh husreezal rushdee husin di laman facebook.

Berdesip2 kepedasan tapi tetap nak menambah juga. Bawang kecik dalam 8 ketul.ambil kuali, masukkan minyak dan goreng ikan sehingga masak. Gaulkan ikan keli dengan kunyit dan sedikit garam.

Bukan Sahaja Mudah Untuk Disediakan, Malah Terlajak Sedap.


Contextual translation of ikan keli masak sambal into english. Masukkan air, gula dan garam masak hingga mendidih, masukkan pes asam jawa dan kacau. Ikan keli masak sambal merupakan salah satu menu makanan yang menggunakan campuran sambal.

Kisar Halus Bahan Kisar Iaitu Bawang Besar, Bawang Putih Dan Cili Padi Dengan Sedikit Air.


Masukkan perahan jus limau nipis dan gaul rata. Ia bertujuan supaya rencah cepat garing. Kurangkan minyak dalam kuali, tumis semua bahan kisar masak hingga garing.

Gaulkan Ikan Keli Dengan Kunyit Dan Sedikit Garam.


Tunggu sehingga sambal masak dan pecah minyak Resepi ini dikongsikan oleh husreezal rushdee husin di laman facebook. Bagi memudahkan kita memegang ikan keli yang agak licin dan berlendir, apa yang perlu kita buat ialah masukkan ikan keli di dalam sebuah besen bersama beberapa sudu garam besar dan beberapa biji limau kasturi yang diperah airnya.

2 Biji Bawang Besar | Dikisar Kasar;


Panaskan minyak dalam kuali, goreng ikan sampai masak, ketepikan. Tidak mengherankan jika banyak sekali makanan yang menggunakan olahan sambal dan mungkin setiap daerah memiliki cita rasa yang berbeda untuk sambal khas. Apabila sudah masak, tuangkan tumisan ke atas ikan keli dan siap untuk dihidangkan.

Kalau Ada Ikan Kembung Segar Dari Pasar, Memang Sedap Kalau Terus Digoreng Dan Gaul Bersama Sambal Tumis.


Ambil kuali, masukkan minyak dan goreng ikan sehingga masak. Ikan keli ialah ikan air tawar sebab itu ikan keli boleh dipelihara didalam kolam. Bagi che nom, lagi sedap jika kita gunakan asam jawa berbanding asam keping.

LihatTutupKomentar

ads1

close