Resipi Kuah Dal. Kuah dhal yang macam ni pun sedap kalau cecah roti canai, kan tengah musim kat media sosial orang buat roti canai sejak2 mco ni. Assalamualaikum dan salam sejahtera semua hari ni nak berkongsi satu lagi resepi.
Lama dah akak ada berjanji dengan seseorang nak letak resepi kuah dal disini. Semua ada, dan yang penting tak letak biji sawi yang hitam. 600 gm tepung atar 2 sudu besar marjerin air suam garam.
Resepi asal kuah dal ini kak noor temui di dapor rusnah. Home » resepi capati kuah dal » capati & kuah dal capati & kuah dal tweet: Semua ada, dan yang penting tak letak biji sawi yang hitam.
Kuah Dal Ni Sedap Dimakan Bersama Roti Canai.
Kak noor mohon kongsi resepi ini dalam blog kak noor dengan sedikit olahan ye. Resepi dalca daging yang memang sangat sedap dan sesuai dihidangkan bersama nasi tomato atau nasi minyak. Sebagian orang memang sudah terbiasa memanfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar maupun video untuk dijadikan contoh salah satunya dalam memasak, dan.
Dah Lama Juga Cari Resipi Kuah Dhal Untuk Roti Canai.
100g kacang dal dhal (rendam sehingga 1 jam) 300g sayur bayam ( dicuci dan dipotong kecil bersama batang) 5 biji cili padi. (boleh tambah rempah ni ikut cita rasa sendiri ) kacang dal direndam hingga kembang. Saya cuma tambah rempah dalca, jintan manis dan jintan putih semasa merebus dal ini.
Ni Hasil Sebelum Kena Goreng.cantik Dan Gebu:) Kuah Dhal Oleh S Shamen.
Seperti kata empunya blog, resepi mamak yang asal. Ini resepi kuah dal : Kuah dhal ni sesuai dimakan dengan roti canai atau capati.
.Memang Sedap.anak Anak Akak Pun Suka.
28 januari 2012 7:25 ptg Sesuai untuk roti canai, murtabak, roti telur atau yang sewaktu dengannyerrr. Resepi kuah dal resepi roti canai resepi roti boom dan cara cara membuat frozen.
Resepi Kuah Dhal Roti Canai 26 August, 2013.
Tapi tak kisah la kan.dah lupa nak buat camana. Rasanya memang sedap, seperti kuah dal roti canai yang selalu kita beli kat kedai mamak. Home » resepi capati kuah dal » capati & kuah dal capati & kuah dal tweet: