Cara mengikut jenis roti yang ingin dibuat. Ai paham chiuolsss, ai paham betapa siksanya nak search resepi yang menggunakan sukatan cawan. Gaulkan tepung gandum bersama gula, serbuk penaik dan juga garam.
Ai paham chiuolsss, ai paham betapa siksanya nak search resepi yang menggunakan sukatan cawan. 2 sudu besar marjerin atau butter. Masukkan tepung dan garam dalam mangkuk.
Bila tengok kat fridge ada sosej, lepastu celah dapur ada tepung and mauripan, yes! Larutkan yis bersama susu suam dan gula. Celup roti ke dalam bancuhan tepung.
Kali Ni Saya Akan Kongsikan Cara Membuat Roti Sosej Dengan Mayonis Yang Lembut, Gebu Dan Sedap Macam Beli Di Kedai Bakeri.
Goreng atau celur sosej di dalam air panas dan toskan sehingga kering. Bila terpandang pelbagai resipi roti yang gebu dan resepi roti lembut. Doh agak lembik dan melekit2.
2 Camca Besar Cuba Minum Air Susu Yang Diringkaskan.
Sedikit tepung gandum di campur dengan sedikit air untuk gam tepi roti takut terbukaklah pulak masa menggoreng. Hikhik suka hati jer mencomelkan nama tu. Supaya dia rata n bercampur elok.
Tepung gandum • tepung segitiga (kalo ada cakra kembar atau pro tinggi boleh banget tp ini saya bikin seadanya) • ragi roti dicampur dengan air secukupnya, diaduk sampai rata lalu diamkan 10 menit • rata tepung segitiga/cakra kembar • gula castor (gula pasir kecil) • minyak sayur • susu (jangan masukin semua) • susu. Roti gardenia • kecil air masak (untuk lekatkan kulit popia dgn roti) • biji telur • bj bawang merah hiris (kita tak bubuh sbb beg merah dh hbs 🤭) • bj bawang putih hiris • biji cili padi • sudu cili yang sudah dimesen • sudu kecil rempah serbuk kari daging. Gaulkan tepung gandum bersama gula, serbuk penaik dan juga garam.