Ketam Masak Kicap

Ketam Masak Kicap. Masak kuah sehingga mendidih, perisakan dengan perasa. Jom kita cuba koleksi resipi ni, confirm puas hati!

DapurKu SaYang Ketam Masak Merah
DapurKu SaYang Ketam Masak Merah from dayangjack.blogspot.com

Masukkan garam, daun kunyit, bawang besar dan cili merah hiris. Ikan masak kicap by admin. Masukkan 2 sudu makan sos cili, 1 sudu makan gula, 2 sudu makan sos tiram, 3 sudu kecil kicap cair, 1 mangkuk air, 1 sudu makan black vinegar, 1 sudu makan sos tomato dan garam secukup rasa.

Goreng ketam ke dalam minya yang panas sehingga sedikit garing atau 80% masak. Ketam tu goreng separuh masak dulu ye. Pernah jom cuba masak resepi ketam masak cili fatty crab ini sudah pasti enak, beberapa perkara diperlukan untuk cuba nak buat resepi ketam masak cili fatty crab memang kena perancangan yang betul kalau nak masak ni tentu ini diperolehi dari tukang masak bagi majlis kenduri kahwin.

Tambahkan Garam Gula Secukuprasa , Sos Cili , Sos Tomato Dan Sos Tiram.kacau Lagi Hingga Rata.biar Sebentar Hingga Kuah Sedikit Pekat.


3 ekor ketam diramas serbuk kunyit dan garam digoreng. Kukus ketam hingga 3/4 masak. Ia boleh dihidangkan dalam pelbagai gaya serta cara masakan.

Ikan Masak Kicap By Admin.


Akhir sekali tuangkan bancuhan tepung jagung untuk memekatkan kuah. 2 sudu besar serbuk kari di carikan dengan 2 sudu besar air dalam 1/4 cawan kicap pekat (saya guna kicap pekat cap tamin) bahan bertanda * di tumbuk dengan batu lesung. Apabila dah naik bau, masukkan serbuk kari.

Masakan Simple Dan Mudah Yang Memang Ramai Dah Tahu.


Kalau tumbuk guna lesung lagi sedap, tumbuk kunyit & cili api sahaja. Tumis bahan kisar sampai garing 2. Kemudian blend bahan bertanda * sampai halus.

Kak Ija Baru Smpai Dari Sana Coz Dia Ada Event Anjuran Company Dia.


Tetambah lak aku cam dah lama giler tak pekena ketam nih. Makanan ketam nipah masak black pepper merupakan diantara makanan yang paling popular dikalangan ramar peminat makanan seafood. Ketam tu goreng separuh masak dulu ye.

Goreng Ketam Ke Dalam Minya Yang Panas Sehingga Sedikit Garing Atau 80% Masak.


Resepi ni daripada satu rancangan masak tamil udang masak lemak cili. Masak kuah sehingga mendidih, perisakan. Pastu masukkan la serbuk kari yang dibancuh dengan air, sos tiram and kicap pekat 4.

LihatTutupKomentar

ads1

close