Bubur Barli Jagung. Resipi sedap dan mudah untuk bubur barli jagung. 1 cawan barli 1 cawan jagung 1 cawan santan 2 cawan gula 1 cawan susu cair 3 helai daun pandan cara:
Masukkan sagu dan jagung tin yang telah dibuang air. Bubur barli + jagung 1/2 cawan biji gandum 1 tongkol jagung fresh ( yang ni guna 1 tin jagung dalam tin 1 kotak kecil santan 1 ketul gula melaka 3/4 cawan gula putih 1 helai pandan 1/2 sudu teh garam 1. Baiklah untuk kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua.
Rupanya seakan barli tapi lebih gelap. Tapi jika disediakan sendiri, selain dapat menjimatkan, dapat juga dimakan berulang kali atau menambah nambah. #goldenapron2020 #bazaarramadan bubur barli ni antara makanan yang selalu arwah tok saya buat tiap kali ramadhan.
Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Kepada Semua Pembaca Yang Dikasihi.
Resipi sedap dan mudah untuk bubur barli jagung. So, before she performed the asar prayer, she asked me to prepare the ingredients. Gandum biji tu boleh beli di pasaraya bahagian bijirin.
Masukkan Sagu Kalau Suka, Tapi Lebihkan Air Kalau Nak.
Step 2 of 3 masukkan susu soya season f&n, jagung manis, gula melaka dan garam. Kalau beli di kedai, pasti harganya mahal. Masukkan santan, susu cair, gula dan daun pandan.
Selain Barli, Boleh Juga Ditukar Dengan Gandum.
🔴 untuk teman² yang baru hadir, sila tinggalkan jejak anda di ruang komen. Step 3 of 3 hidangkan panas! Turunkan api, dan didihkan selama 30 minit, sehingga barli dimasak sepenuhnya dan sagu telus;
Kiranya By Night, Habislah Seperiuk Bubur Jagung Barli Tu.
Masukkan sagu dan jagung tin yang telah dibuang air. Kacau hingga segalanya sebati dan elok pekat masaknya. Bubur barli & jagung bahan:
1/4 Cawan Barli (Di Rebus Sampai Empuk) 1 Tin Jagung Manis.
Rebus barli bersama air dan daun pandan sehingga kembang. Bubur jagung manfaat dan kemudaratan kepada kesihatan manusia. Resipi_bubur_jagung_barli_sedap_ posted at 02:16h in by nina mirza 0 comments.