Salmon Goreng Tepung. Untuk mengelakkan air ikan cepat kering, tutup kuali semasa memanggang. Bancuh tepung gandum, tepung jagung dan garam, gaul lepas tu masukkan air sikit.
Wadah yg satu tepungnya lebih sedikit, tambahkan air soda sedikit demi sedikit, sampe adonan kental. 500 gram salmon fillet tanpa kulit, dipotong kecil seukuran 1 sentimeter; 1 sendok makan irisan daun jeruk;
Goreng tidak guna minyak yang banyak seperti biasa. Bahan honey and soy dipping sauce: Goreng dalam minyak panas hingga tenggelam.
Balur Kulit Salmon Ke Dalam Tepung Terigu Biasa, Celup Ke Dalam Putih Telur Dan Balurkan Ke Dalam Campuran Tepung Bumbu.
1/2 sdt lada putih bubuk Menggunakan kuali berasingan, tumis bahan kisar halus menggunakan api sederhana. 1 iris daging ikan salmon fillet secukupnya tepung terigu secukupnya tepung bumbu sajiku serbaguna secukupnya air 1 butir telur 1/2 buah jeruk nipis secukupnya merica bubuk secukupnya minyak goreng cara membuat :
Coba Buat Bersama Yuk, Ma!
Ikan salmon pun dijamin akan memiliki rasa yang lebih layak dan lebih enak. Bancuh tepung gandum, tepung jagung dan garam, gaul lepas tu masukkan air sikit. Pertama adonan tepung basah yaitu.
250 Gram Ikan Salmon Fillet, Potong Agak Mamanjang Sebesar Jari Telunjuk Atau Sesuai Selera;
1 jeruk nipis yang diambil perasannya Cuci bersih ikan salmon, disini saya potong kecil kecil tapi tetap tebal supaya tidak hancur dagingnya. Resepi salmon goreng daripada wan hairani wan di laman facebook.
Goreng Dalam Minyak Panas Hingga Tenggelam.
Jika sudah kering dan kecokelatan, angkat. Kocok lepas telur, masukkan tuna sampai terendam rata. Gunakan api sedang agar matang merata dan krispi.
Kucuri Ikan Salmon Dengan Perasan Jeruk Lemon.
Untuk mengelakkan air ikan cepat kering, tutup kuali semasa memanggang. 1 sdt baking soda *** Bagi tepung di 2 wadah.