Resepi Perap Daging Kambing Black Pepper

Resepi Perap Daging Kambing Black Pepper. Soy sauce 2 sudu besar. Kalau nak lagi sedap peraplah semalaman.

CaHaYa CiNta Ku ReSePi SteaK KaMbiNg + SoS BLaCk PePpeR
CaHaYa CiNta Ku ReSePi SteaK KaMbiNg + SoS BLaCk PePpeR from mylovelyfamily-ana.blogspot.com

Daging kambing black pepper.mak aku 2 slice kambing 1 sudu tepung gandum 2 sudu minyak 1 bawang besar 1 sudu sos tiram 1 cili merah 1 pokok daun sup bahan tumbuk: Ia juga menggunakan oven untuk bakar daging kambing. Perap 10 minit, kendian cuci hingga bersih dan toskan.

Kukuskan atau rebus terlebih dahulu daging kambing tersebut. Masak sehingga kuah hampir kering. 3 ulas bawang putih ditumbuk kasar.

Masak Sehingga Kuah Hampir Kering.


Gaul dengan halia dan bawang putih yang ditumbuk halus. Resepi kambing panggang sajian klasik acara istimewa butterkicap. Yang dah cuba ramai yang syok sendiri.

Masak Daging Yg Telah D Perap Td.


Masukkan kesemua daging kambing ke dalam periuk noxxa, tutup dan putar tombol pada pressure dan tekan button high pressure dalam masa 15 minit. Siti saerah mohammad sharif berkongsi resepi daging kambing masak merah di laman facebook. 1 sudu besar cili kasar;

Bahan Yang Digunakan Untuk Perapan Kambing Sangat Mempengaruhi Keenakan Rasanya.


1 basuh daging kambing dan tos. Masukkan air secukupnya untuk melembutkan daging. 400 gm daging kambing (dihiris halus dan dibersihkan).

Ok Back To The Business, Berikut Adalah Resepi Daging Kambing Masak Blackpepper ;


Masukkan sedikit tepung gandum dan gaul hingga rata. Kalau kat malaysia dah berapa dah. Masukkan 2 sudu besar sos tiram, 2 sudu besar kicap manis dan sedikit serbuk black pepper dalam anggaran 1/2 sudu kecil.

Gunakan 150 Isi Daging Kambing.


Sedia untuk dihidangkan bersama sos blackpepper mabeless. Bawang putih dan halia ditumbuk lumat. 1 camca besar sos tiram.

LihatTutupKomentar

ads1

close