Resepi Jelatah Tanpa Cuka

Resepi Jelatah Tanpa Cuka. Hi semua, seperti yang dijanjikan….kali ni che nom akan kongsikan resepi nasi tomato dan acar timun, atau sesetengah orang panggil jelatah. Ada orang yang suka guna cuka dalam acar mentah mereka tapi ada juga yang mungkin tak berapa suka dengan cuka sebab masalah alahan mungkin.

Resepi Ikan Kembung Masak Cuka malaysalf
Resepi Ikan Kembung Masak Cuka malaysalf from malaysalf.blogspot.com

Perkongsian resipi daripada ameera ini adalah tidak menggunakan cuka. Untuk resepi ayam masak merah pula, boleh klik di sini. Jelatah juga disebut sebagai acar di sebahagian tempat.

Acar mudah yang penuh rasa! Namun, bagi yang tak suka dengan bau cuka, masih boleh membuat acar jelatah ini tanpa menggunanya. Jelatah atau acar ni buat sekali masa masak lauk daging kat bawah tu.

Lauk Ini Ada Pelbagai Nama.


Kesemuanya gandingan yang lengkap untuk sepinggan nasi beriani. (untuk 5 orang makan) 1 biji nenas (potong nipis dan kecil) 1 batang timun (potong nipis dan kecil) 1 biji bawang besar (hiris) 3 potong cili merah hidup (potong hiris) 1 sudu garam. Oklah aku nak kongsi resepi paling mudah dan ringkas tapi sedap dan membuka selera.

Jelatah Juga Disebut Sebagai Acar Di Sebahagian Tempat.


Resepi cili jeruk tanpa cukai, resepi cili jeruk tanpa cuka apel, resepi cili jeruk tanpa cuka blyat, resepi cili jeruk tanpa cukashmir, resepi cili jeruk tanpa biji, resepi cili jeruk kicap, resepi cili api jeruk, resepi cili jeruk, resepi cili kicap, resepi cili goreng garing, resepi cili sos yang sedap, resepi cili nasi ayam petron, resepi cili crab, resepi cili boh, resepi cili bihun sup. Resipi sambal nasi kerabu sedap dan tahan lama, rupanya inilah rahsia penjual Perkongsian resipi daripada ameera ini adalah tidak menggunakan cuka.

1 Ekor Ayam / 1 Kg Daging (Ptng Ikut Suka) 3 Sudu Besar Rempah Kurma.


Arisa | gallery recipes ~ bila kamu sedang cari infomasi gambar yang relevan dengan judul resepi acar timun mentah tanpa cuka kamu telah datang berkunjung website yang benar. Jadi, walaupun anda tinggal di luar negara, senang sahaja untuk anda menyiapkan sedikit jelatah untuk kenangkan rasa seakan di rumah. Ada orang yang suka guna cuka dalam acar mentah mereka tapi ada juga yang mungkin tak berapa suka dengan cuka sebab masalah alahan mungkin.

Jika Resepi Asal Kakak Saya Menggunakan 1 Botol Cuka Dengan 1 Kg Gula Dicampur Lagi 2 Senduk Gula.


Mungkin lain daerah lain gelarannya. 1 biji cili merah dipotong nipis. Pada yang nak try.ni akak bagi semua resepi dari nasi sampai la lauk dan jelatah.

Bahan2 Nenas Timun Bawang Besar ~ Mayang Cili Besar ~ Hiris Sedikit Cuka Garam & Gula Secukup Rasa Nenas & Timun Dipotong Ikut Suka Saiz.


Acar mudah yang penuh rasa! Cuma, jika anda inginkan rasa masam cuka ada di dalamnya, anda boleh saja menambah sedikit cuka buatan. Jangan gelak mesti ramai dah teror buat kan heheheh.

LihatTutupKomentar

ads1

close